Voor 18:00 besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €75
14 dagen retourgarantie
0
Voor 18:00 besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €75
14 dagen retourgarantie

Door Zwembadkopen.nl, 1 mei 2023

Hoe houd ik mijn opzetzwembad schoon?

Bij opzetzwembaden is het belangrijk om het zwembad regelmatig schoon te maken om ervoor te zorgen dat het water gezond en veilig blijft om in te zwemmen. In deze blog leggen we je uit hoe je Intex opzetzwembaden kunt reinigen.

 

Stap 1: Verwijder het vuil en bladeren

 

Voordat je begint met het schoonmaken van je Intex opzetzwembad, is het belangrijk om eerst al het vuil en de bladeren uit het water te verwijderen. Je kunt hiervoor een schepnet is gebruiken om de grotere stukken vuil uit het water te halen en een zwembadborstel om de wanden en bodem van het zwembad schoon te maken.

 

Stap 2: Maak de filter schoon

 

De filter is een belangrijk onderdeel van je opzetzwembad. Het zorgt ervoor dat het water schoon blijft. Het is daarom belangrijk om de filter regelmatig schoon te maken. Om de filter schoon te maken, haal je het uit het zwembad en spoel je het af met een tuinslang. Als de filter erg vuil is, kun je het in een emmer met een mengsel van water en reinigingsmiddel laten weken voordat je het afspoelt.

 

Stap 3: Controleer de pH-waarde

 

De pH-waarde van het water in je opzetzwembad is belangrijk omdat het bepaalt hoe zuur of basisch het water is. De pH-waarde moet tussen de 7,2 en 7,8 liggen om ervoor te zorgen dat het water veilig is om in te zwemmen. Je kunt teststrips gebruiken om de pH-waarde van het water te meten. Als de pH-waarde te hoog of te laag is, kun je pH-verhoger of pH-verlager toevoegen om de pH-waarde te corrigeren.

 

Stap 4: Behandel het water

 

Om het water in je Intex opzetzwembad schoon en gezond te houden, moet je het regelmatig behandelen met chloortabletten of andere chemicaliën. Voordat je chemicaliën toevoegt, moet je ervoor zorgen dat de pH-waarde van het water tussen de 7,2 en 7,6 ligt. Volg de instructies op de verpakking van de chemicaliën om de juiste hoeveelheid toe te voegen.

 

Stap 5: Blijf het zwembad regelmatig schoonmaken

 

Om ervoor te zorgen dat je Intex opzetzwembad schoon blijft, is het belangrijk om het regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Je moet de filter regelmatig schoonmaken en vervangen als het versleten is. Daarnaast moet je regelmatig de pH-waarde en het chloorgehalte van het water controleren om ervoor te zorgen dat het water schoon en gezond blijft om in te zwemmen.

 

Kortom, het reinigen van je Intex opzetzwembad is essentieel om ervoor te zorgen dat het water schoon en gezond blijft.

 

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking