Voor 18:00 besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €75
14 dagen retourgarantie
0
Voor 18:00 besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €75
14 dagen retourgarantie

Door Zwembadkopen.nl, 1 mei 2023

Wat moet ik doen als het water in mijn opzetzwembad groen is?

Als het water in je Intex opzetzwembad groen is, betekent dit dat er waarschijnlijk algen in het water groeien. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om het water schoon te maken:

  1. Verwijder eventuele bladeren, insecten of ander vuil dat zich op de bodem of aan de oppervlakte van het water heeft verzameld.
  2. Test de pH-waarde van het water met een teststrip. Idealiter moet de pH-waarde tussen 7,2 en 7,6 liggen. Als de pH-waarde hoger is dan 7,6, voeg dan pH-verlagende chemicaliën toe om het naar beneden te brengen.
  3. Meet de hoeveelheid chloor in het water. Er moet voldoende chloor in het water aanwezig zijn om bacteriën en algen te doden. Als het chloorgehalte laag is, voeg dan chloorshockbehandeling toe om het niveau snel te verhogen.
  4. Gebruik een anti alg middel om de algen in het water te doden. Volg de instructies op de verpakking om de juiste hoeveelheid en toepassingsmethode te bepalen.
  5. Laat de filter van het zwembad 24 uur lang draaien om het water te filteren en eventuele overgebleven algen en chemicaliën te verwijderen.
  6. Test het water opnieuw om ervoor te zorgen dat de pH-waarde en chloorgehalte op het juiste niveau zijn en blijven.

Als het water na deze stappen nog steeds groen is, herhaal dan de behandeling met algenbestrijdingsmiddelen en chloorshockbehandeling. Het kan enkele dagen duren voordat het water volledig helder is en vrij van algen.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking